29 augusti 2022
18:00

Gustafs GoIF

Referat: Säters IF FK U - Gustafs GoIF

Derbydags på en tät och fin gräsmatta en välslagen järnfemma från Säters golfbana. Efter en avvaktande inledning lyckas Säter få första avslutet, en nick mitt på Gustav. I sjätte minuten kom matchens första kort, ett gult för Säter. Långt ifrån det sista. I 9:e minuten får vi en frispark som Casper H prickar Mackans panna med. Nicken friställer Janne som enkelt rullar in 0-1 vid stolproten. Efter målet tar Säter tillfälligt över spelet och kvitterar i 15:e minuten. Lite många enkla misstag från vår sida och medflyt för hemmalaget gör att de skapar en massiv press från den 25:e minuten. På tio minuter gör de både 2-1, 3-1 och 4-1. Men årets upplaga av Gustafs GOIF har en moral som är imponerande. Efter 4-1 så tar vi över spelet totalt de återstående 10 minuterna av första halvlek och lyckas även reducera till 4-2 genom Janne återigen.
I paus konstaterar vi att hemmalaget har svårt att spela sig upp längs backen utan spelar på chans med långa bollar. Vi ska försöka svara upp mot det genom att hålla oss lågt och vinna boll och spela oss fram i anfall.
Redan från avspark i andra så syns det att vi spelar med en annan pondus. I 52:a minuten kommer 3-4 av Trumman som blir frispelad av Janne och vi känner att den här matchen är långt ifrån över. Fler lägen skapas och Säter har inte mycket boll första kvarten. I 60:e minuten så kommer en långboll på vår högerkant och Säterspelaren ser inte att Forre kommer in i närkampen. Säterspelaren skadar sig olyckligt och eftersom han blir liggande känner domaren att han måste gräva upp det röda kortet. Vår matchplan fick redigeras och trots en man mindre så höll vi spelet uppe och kunde kvittera i den 64:e minuten. Janne vinner boll utanför straffområdet och drar till med en underbar vänster i bortre krysset. Drygt tre minuter senare lyckas hemmalaget återigen ta ledningen efter en tveksam offsidesituation. Med tio minuter kvar av matchen slår Trumman in en otagbar frispark till 5-5. Matchen ser ut att sluta oavgjort när Säter i 89:e minuten gör 6-5. Många avbrott i spelet gav många tilläggsminuter. I den fjärde tilläggsminuten visar en Säterspelare att volleyboll är Säters paradgren när han smashar ut bollen ur straffområdet. På den efterföljande straffen visar Trumman att gammal är äldst och gör sitt tredje mål för kvällen. Med tanke på att vi fick spela 30 minuter med en man mindre så kanske vi vann en poäng ikväll. 12 mål och sju kort gjorde att årets sista Säterderby bjöd på allt utom en vinnare. Tyvärr så gick seriens övriga resultat mot oss och vi skulle behöva höja oss för att ta full pott i de tre avslutande matcherna.